Hjælp til mennesker med en funktionel tarmlidelse

Forfatter Mette Olesen, 05-3-2020

Dette er første del i en serie på tre indlæg, hvor vi taler om hvordan TransAnal Irrigation (TAI) kan hjælpe mennesker med en funktionel tarmlidelse.

functional-bowel-1

”Jeg vågnede en morgen …”

“Det hele begyndte i 2015, da jeg vågnede op en morgen og opdagede at min seng var drivvåd. Det var forfærdeligt og pinligt, da jeg deler seng med min mand. Jeg prøvede at håndtere mine symptomer ved at stå tidligt op og skifte mit tøj, inden min mand vågnede, men det lykkedes ikke altid. Jeg var flov. Jeg kunne ikke sige det til nogen. Af frygt for ”uheld” gik jeg ikke særligt meget ud. Jeg gik med bind, havde ekstra med i tasken og jeg havde på et tidspunkt endda ekstra tøj med. Til sidst gik jeg til min praktiserende læge og fik nogle råd, som ikke rigtigt fungerede for mig”.
Sarah

Vidste du, at omkring én ud af syv lider af lignende problemer? Funktionel tarmlidelse er hverdagen for mange mennesker: Noget fungerer ikke ordentligt i tarmen eller maven, men alle organer er normale. Typiske symptomer er fækal inkontinens, oppustethed, forstoppelse eller ufuldstændig tømning.

Mennesker med disse problemer finder sig ofte i symptomerne meget længere end patienter med neurologiske tarmlidelser. Eftersom organerne ser normale ud, skal patienter med en funktionel tarmlidelse ofte gennemgå mere gennemgribende undersøgelser og vurderinger, end patienter med neurogene tarmlidelser, for at udelukke andre sygdomme.

Men TransAnal Irrigation (TAI) kan mennesker med en funktionel tarmlidelse igen stole på deres krop og få et normalt liv.

Få TAI til at lykkes

Emne: tarmdysfunktion, funktionel tarm