Hold din blære glad, mens du er på ferie

Forfatter Serena Green, 02-8-2022

Rul dit håndklæde ud på solsengen! Du har gennemskuet planlægningen og pakningen, du klarede lufthavns-udfordringerne og du havde totalt styr på toilet-turbulens. Det er endelig blevet tid for dig og din blære at nyde ferien, I fortjener!

AID0055112-CID55116

Dette er fjerde afsnit i serien af blogs, der er skrevet af den passionerede eventyrer og Wellspect-ambassadør, Serena Green. Læs afsnit tre her.

På dette tidspunkt på alle ture, jeg har været på, uanset om jeg har fløjet eller er rejst på vej eller hav, har jeg forsøgt at være meget flittig til at holde regelmæssige toiletpauser, jeg har holdt mig hydreret og haft personlig hygiejne som en prioritet, mens jeg selvkateteriserede på min rejse. Jeg er nået sikkert til min destination, og min mand, min blære og jeg kan begynde at slappe af.

At forvirre kateter-rytmen med jetlag

Hjemme arbejder mine nyrer og blære mere eller mindre på samme måde hver dag. Jeg vågner omkring klokken 7 og selv-kateteriserer efter mit morgenbad. Fordi jeg ikke har følelsen af en fuld blære, vil jeg planlægge en formiddags-tissetur, én efter frokost, én efter jeg har været i fitnesscenteret ved 17-tiden og én inden sengetid omkring klokken 22.30. Min aktivitet og mægden af væske, jeg har drukket indenfor det sidste døgn, afgør volumen af den urin, jeg producerer. Når man ved det og kender den ekstra særhed, at jeg tisser mere om morgenen, betyder det, at denne tidsplan ser ud til at fungere for mig og min krop.

At tage på ferie bryder disse rutiner for mig. Når jeg har fløjet langdistance, får min blære jetlag. Det kan være, det kun er en ting for min krop, og jeg vil med glæde høre, om I oplever det samme. De første par dage skal min blære derfor tilpasse sig den nye tidszone. Når vi ankommer i en ny tidszone, vil jeg alligevel skulle justere mit RIK-tidsskema, så det passer med selv-kateterisering efter mit morgenbad, en tissetur tre-fire timer senere og så videre. Det er ikke en situation, hvor tidszonen vinder, for efter et par dage har mine nyrer og blære tilpasset sig den nye tidszone – jeg har bare brug for at selv-kateterisere et par ekstra gange for at få min krop til at tilpasse sig. Jeg ender måske med at have to store tisseture om eftermiddagen/ aftenen, så det er sensitivt at tage et ekstra toiletbesøg for at forhindre større volumen i at vokse i min blære. Moralen med denne historie er at pakke ekstra katetre, for du ved aldrig, hvordan dine nyrer eller din blære vil blive påvirket af tidszone-skift.

Når du er hydreret skal du kateterisere mere

Uanset hvor jeg er i verden, eller hvad jeg laver, så vil jeg altid være væskehydreret. Hjemme i det køligere klima i Storbritanien er det generelt let, men når man tager til varmere lande, kan det betyde forandringer i din hydrerings-status. Alle er forskellige, og medicinske holdninger er ikks ens, men jeg forsøger at drikke mellem to og to en halv liter vand om dagen, især hvis jeg har haft en meget svedig træningstime i fitness! Når du er afsted, kan det være svært at vide, hvor meget der er nok. Jeg har for nylig været i Darwin i Australien, hvor den gennemsnitlige dagstemperatur var 37 grader, det var fugtigt, og jeg var ude at løbe omkring klokken 6.30 om morgenen. Den bedste metode, jeg kender, til at kende sit drikke-behov er at kigge på farven på sit tis. Hvis du er en landlig type, så skal et hydreret krop producere urin, der ser ud som blegt strå. Hvis du er en vindrikker, så skal dit tis være samme farve som en pinot grigio, hvis du er hydreret.

Skål!

Bare fordi du har taget din blære med på ferie, så betyder det ikke, at den bare vil slappe af. Faktisk er det præcis det modsatte!

AID0055155

Du starter måske med at drikke meget væske på ferien, fordi det er varmt. Eller hvis du står på ski, så er formiddagens varme kakao ekstra væske for dig. Du nyder måske en ekstra øl eller cocktail. Alle disse ekstra drikkevarer, især de alkoholiske slags, kan resultere i ekstra toiletbesøg i forhold til din normale rutine. Dette er en ekstra grund til at pakke ekstra katetre.

Hvis du tager din blære med på en tur eller på ferie, så bliv ikke fristet til at pakke let, når det angår dine katetre. Jetlag, at holde sig hydreret og at du ændrer dine drikkevaner kan ændre antallet af daglige kateteriseringer. Planlæg og pak med omtanke, så du kan nyde ferie-drinksene endnu mere!

Hvis du planlægger en rejse udenlands i år, kan vores rejsecertifikat gøre livet en lille smule lettere. Download dit her:

Download certifikatet her

Vil du læse flere af Serenas rejse-tips? Skriv dig op til vores blog og få flere tips og tricks fra Serena og andre brugere af vores produkter!

Skriv dig op til Wellspect Blog

Læs mere om LoFric-produkterne her

Vær opmærksom på, at sundhedssystemet er forskelligt i forskellige lande, og at der derfor kan være services til brugere af vores produkter, som kan være anderledes fra sted til sted.

 

 

Emne: LoFric, travelling with catheters, Rejse med kateter