Kontrol af tarmlækage er nøglen til ro i sindet

Forfatter Stine Elkaer, 09-9-2022

Lider du af tarmlækage? I årevis led Fiona i stilhed. Hun vænnede sig til at holde sig lige på kanten og til altid at holde udkig efter det nærmeste toilet. Et lillebitte tarmplejeprodukt var alt, der skulle til for at berolige hende.

customImage-min

- Jeg var altid i højt alarmberedskab, konstant bekymret for, at jeg ikke ville nå at komme på toilettet til tiden, når tarmlækagen skete. Som tidligere universitetsprofessor ville jeg være midt i en forelæsning og bare skynde mig ud af lokalet. Det var pinligt, husker Fiona.

Fiona bønfaldt lægerne i årevis og insisterede på, at der var noget galt. Efter mange undersøgelser fik hun endelig at vide, at hendes evne til at absorbere galdesalte var mangelfuld. Det er ofte er forbundet med utilsigtet tarmlækage og diarré. Selvom det på en eller anden måde var en lettelse at få en diagnose, skulle Fiona stadig finde måder at håndtere sin tarmlækage på. Hun udelukkede langvarig brug af afførings- og inkontinensbind på grund af eksem.

Så introducerede hendes områdesygeplejerske et nyt produkt for hende. Navina Insert. Sygeplejersken spurgte Fiona, om hun ville prøve og forklarede, at oplevelsen svarede til at indsætte en tampon, dog i analregionen. Efter at have lidt af åbne sår som følge af sin syreholdige diarré og gentagne kampe for at holde analregionen ren var Fiona åben for at prøve noget nyt. Da hun brugte Navina Insert for første gang, hjalp sygeplejersken Fiona og gav en kort vejledning.

"Det tog ikke lang tid helt at glemme, at proppen var der. Den er så behagelig – man mærker den ikke engang! Den er lavet af silikone, så den er fleksibel og nem at sætte i. Jeg synes, det er en fantastisk opfindelse”, siger Fiona om Navina Insert.

Ro i sindet med Navina Insert

Fiona beskriver også, hvordan hun genvandt en følelse af kontrol og frihed med Navina Insert. Hun følte sig beskyttet og tryg. Hun levede ikke længere lige på kanten, mens hun var i supermarkedet eller i offentlig transport. Hendes venner bemærkede endda hendes nye, udadvendte attitude.

- Det er fantastisk at gå ud nu. Jeg kan sidde på en café og drikke en kop kaffe uden at være nervøs for det – uden at bekymre mig om, at jeg skal have et akavet, pinligt eller frygteligt øjeblik. Det giver mig så meget mere frihed at vide, at jeg kan bære proppen i op til 24 timer – det er livsændrende!”, siger Fiona.

Fiona fortsætter med at lovsynge Navina Insert og tilføjer, at propperne er blide og velkonstruerede. De er også nemme at fjerne og bortskaffe. Fiona er også glad for det øgede hygiejneniveau, som Navina muliggør. At vågne op midt om natten med snavset sengetøj er fortid nu.

- Jeg har mere kontrol nu. Jeg sover bedre med Navina Insert, fordi jeg føler mig mere sikker. Det føles bare friskere og mere rent, siger Fiona.

Og så konkluderer hun: - Navina Insert har genoprettet min ro i sindet. Den er behagelig og nem at bruge. Den er desuden diskret og nem at opbevare. Ekstra propper passer også nemt ind i min håndtaske. Jeg er stor fan.

Læs mere om Navina Fecal Incontinence Insert her

Vores historier er sande, men brugernes navne og billeder kan være udskiftet af hensyn til at beskytte privatlivet. Tak for din forståelse.

 

Emne: tarmlækage, Navina Insert