Movember – Skaber opmærksomhed på prostatakræft

Forfatter Anna Mars, 19-11-2020

Find mig på:

Movember er et velgørende globalt fokus, der skaber opmærksomhed på mænds sundhed. Prostatakræft er den anden mest almindelige kræftform hos mænd med 1,3 millioner mænd diagnosticeret med prostatakræft hvert år. Movember arbejder for en fremtid, hvor ingen mænd dør af prostatakræft. Her er deres top 5 tips til mænds sundhed.

movember-hs

Mænds sundhed

Movember er en global velgørende organisation, som sætter fokus på at løse nogle af de største sundhedsmæssige problemer set hos mænd: prostatakræft, testikelkræft, og mental sundhed og selvmordsforebyggelse.

"Globalt dør mænd i gennemsnit seks år tidligere end kvinder, og af årsager, der stort set kan forebygges. Hvilket betyder, at det ikke behøver at være på den måde: Vi kan alle tage et skridt mod et sundere, gladere og længere liv."

5 ting mænd kan gøre for at leve et sundere liv:

 1. Tilbring tid med mennesker som får dig til at have det godt.
  Hold forbindelsen. Dine venner er vigtige, og at tilbringe tid sammen med dem er godt for dig og dit heldbred. Hold dig opdateret regelmæssigt, tjek op og skab tid til dem der betyder noget for dig.
 1. Tal mere.
  Du behøver ikke at være ekspert, og du behøver ikke sidde med den eneste løsning på hånden, men at være der for nogen, lytte og dele din tid med en anden kan redde liv.
 1. Kend dine tal.
  Ved 50, tal med din læge om prostatakræft, og om det er rigtigt for dig at få en PSA-test. Hvis du er af afrikansk eller caribisk afstamning eller har en far eller bror med prostatakræft, bør du have denne samtale ved 45. Kend dine tal, kend din risiko, tal med din læge.

Lær mere om prostatakræft

 1. Kend dine nødder. Simpelt.
  Lær at kende, hvad som er normalt for dine testikler. Giv dem et regelmæssigt tjek og gå til lægen, hvis noget ikke føles rigtigt.


Lær mere om testikelkræft

 1. Rør dig mere
  Tilføj mere aktivitet til din dag. Gør mere af det der får dig til at have det godt.
  • Tag et møde gående
  • Parkér længere væk fra stationen
  • Stå af bussen to stop tidligere
  • Tag trappen i stedet for elevatoren
  • Tag cyklen på arbejde i stedet for bilen

Lær mere om Movember og hvordan du kan vise din støtte og tage del i arbejdet. Besøg: https://ex.movember.com/about/foundation

Emne: movember, mænds sundhed, forstørret prostata (BPH), Lower Urinary Tract Symtoms (LUTS), prostatakræft