En reel forskel, nu og i fremtiden

Forfatter Anna Dulén, 24-9-2020

Find mig på:

Hos Wellspect arbejder vi ud fra en holistisk tilgang, hvor de miljømæssige, sociale og økonomiske aspekter af vores forretning, er indbyrdes afhængige og afgørende for vores succes. Vi bruger vores ressourcer effektivt og ansvarligt, og arbejder på at gøre en reel forskel nu og i fremtiden.

Blog Image Sustainability

Mine tanker om bæredygtighed
- Svenn Poulsen, Group Vice President Wellspect HealthCare og bestyrelsesformand for Dentsply IH AB.

Når jeg tænker på bæredygtighed, er der tre centrale ord, der skiller sig ud – balance, respekt og miljøaftryk."

Balance er vigtigt - som individ, medarbejder og som virksomhed.  Jeg er overbevist om, at hvis man kan skabe balance mellem miljøpåvirkningen og samtidig bevare den sociale og økonomiske bæredygtighed, har man et godt fundament til at lykkes som virksomhed.

Vores ansvar som virksomhed er i princippet større end virksomheden selv. Det handler om respekt for os som mennesker, der lever nu, for dem, der har arbejdet før os, og for de kommende generationer. Vi skal altid huske på, at vi ikke er alene.

Vi stræber efter at være en arbejdsplads med mennesker, der er hensynsfulde, positive og venlige mod hinanden. Vores ambition, når vi producerer nye produkter, er at gøre en reel forskel for brugeren og samtidig reducere vores miljømæssige aftryk til en overkommelig pris. Det er, og vil fortsat være vores største udfordring i bæredygtighedsprojektet.

Vi er stolte
Vi arbejder hele tiden på, hvordan vi kan blive mere bæredygtige og mindske vores påvirkning af miljøet. Det er en løbende proces, som vi vil fortsætte med at arbejde med i fremtiden. Her er nogle punkter, vi er stolte over:

0,72 LTIF (Lost time injury frequency)
Antallet af skader er faldet med 49 % i 2019 sammenlignet med 2018

100% vedvarende elektricitet
Siden 2009 er al energi, der bruges i vores hovedkvarter og produktionsanlæg i Mölndal, fra vedvarende energikilder.

-37% Reducerede drivhusgasser fra forretningsrejser.

Ny miljøtilladelse på produktionsstedet i Mölndal, der muliggør overfladebehandling med brug af opløsningsmidler der giver mindre miljøpåvirkning, og brug af mindre vand og kemikalier.

LCA - Livscyklusanalyse (LCA) er udarbejdet på LoFric-produkter

Læs mere om bæredygtighed på Wellspect

Emne: ViErWellspect, NuOgForFremtiden, EnReelForskel