Fokus på bækkenbunden ved årets Arctic Pelvic Floor Meeting

Forfatter Mette Olesen, 11-6-2019

For femte gang løb Arctic Pelvic Floor Meeting af stablen, denne gang i det naturskønne Tromsø i Norge, 55 km nord for polarcirklen – og Wellspect var naturligvis på pletten!

tromso-apfm

 Den 27.- 28. maj var det atter tid til at mødes på Arctic Pelvic Floor Meeting (APFM), denne gang i det smukke Tromsø i Norge. APFM arrangeres af Norwegian National Advisory Unit for inkontinens og bækkenbund. Læger, uroterapeuter, stomisygeplejersker, sygeplejersker og fysioterapeuter fra Norden samledes – der var næsten 100 deltagere på kongressen.
Temaet for kongressen var tværfaglige fremgangsmåder for specialistpleje inden for sygdomme der påvirker bækkenbundsområdet, hvilket involverer flere specialer, såsom urologi, gynækologi, gastroenterologi og fysioterapi.

1. dag: Opdateringer inden for konservativ og kirurgisk behandling

2. dag: Tværfaglig holdning til kroniske bækkensmerter

De fleste foredrag berørte cancer og de bivirkninger, som forskellige cancerbehandlinger kan forårsage i bækkenbundsområdet, såsom afføringslækage, forstoppelse, pludselig vandladningstrang og smertetilstande. Fokus var på tilgængelige behandlingsalternativer ifm. disse bivirkninger samt nye studier. Både kirurgiske og konservative behandlingsmuligheder blev berørt.

Se det fulde program