Nyt håb for mine patienter, den nye Navina Fecal Incontinence Insert.

Forfatter Carina Pilhøj, 08-4-2021

1246627-Bev Collins Blog Image -HCBev Collins arbejder som Lead Clinical Nurse i Storbritanien. Hun behandler patienter med forskellige blære- og tarmproblemer, og hjælper sine patienter til at afhjælpe deres kontinensproblemer på egen hånd.

Der kan være mange forskellige årsager til afføringsinkontinens. Det påvirker både mænd og kvinder i alle aldre. Jeg møder mange patienter med de samme symptomer, men med meget forskellige baggrunde og bagvedliggende årsager. Patienter kan have haft deres symptomer siden barndommen, og gennem årene udviklet forskellige metoder for at kunne håndtere det på. Afføringsinkontinens kan også være forårsaget af en nyere begivenhed – en ung kvinde med komplikationer efter en fødsel, eller en ældre mand, som restituerer efter endetarmskræft.

Sagt med andre ord, er der bag enhver patient, som lider af afføringsinkontinens, et individ med sin egen personlige, medicinske og psykologiske historie. Hvad der kan fungere for en patient, fungerer ikke nødvendigvis for en anden.

Men der er et ønske de alle har tilfælles: at stoppe lækagen. Nu.
Så jeg var ret begejstret, da jeg hørte om Navina Fecal Incontinence Insert.

Jeg siger det ikke ofte, men jeg er så utroligt tilfreds med dette produkt. Jeg kan virkelig se, at det gør en reel forskel for mine patienters liv.

Analproppen er virkelig nem at bruge, og er udviklet til at forhindre ufrivillig lækage af afføring.

Det første som slog mig var, hvor harmløs den ser ud.

Navina Fecal Incontinence Insert har en pasform, som er tilpasset kroppen. Eftersom den er lavet af silikone, er den meget blød og fleksibel. At skulle sætte noget op i endetarmen vil føles skræmmende for de fleste. Men denne analprop har et blidt og indbydende design.

Analproppen er pre lubrikeret og indeholder væske, hvilket gør den meget fleksibel. Fleksibilitet er det vi ønsker. Når du sætter den ind i endetarmsåbningen justerer væsken sig i analproppen, og tilpasser sig kroppens form. Når analproppen skal sættes ind, tager du fat i den hvide plastapplikator – den holder analproppen stabil. Når analproppen er kommet på plads, kan du tage plastapplikatoren ud, og smide den ud i restaffald.

Analproppen har et håndtag, som hviler mod endetarmsåbningen og holder analproppen sikkert på plads. Når du skal tage analproppen ud igen, gør du det ved hjælp af dette håndtag.

Og ja, jeg var selvfølgelig nødt til at teste den selv. Jeg må sige, at jeg var overrasket over, hvor lidt jeg kunne mærke den. Jeg kunne mærke det sammenfoldede håndtag mellem mine baller, men det var slet ikke ubehageligt. Jeg gik med den i flere timer, det var slet ikke noget problem, det var som en helt normal dag.
Jeg besluttede at jeg ville teste den ordenligt. Jeg hoppede på cyklen og cyklede til den offentlige svømmehal for at svømme et par baner. Ingen bemærkede noget, og ingen anden end jeg selv vidste at den var der.

Indtil nu har løsningen i forebyggelsen mod afføringsinkontinens været bind eller analpropper, som absorberer afføringen. Det er ofte rodet, ubehageligt og ubelejligt. Men når det er nødvendigt vil du gøre alt, for at løse problemet. Jeg har mødt mange mænd og kvinder, der slet ikke vidste, at dette produkt eksisterer.

Der arbejdes stadig på flere kliniske undersøgelser, som skal bevise, hvor godt analproppen fungerer. Jeg er alligevel overbevist om, at mange af de patienter jeg møder i fremtiden vil tale om livet før- og efter Navina Fecal Incontinence Insert.

Bev Collins
Clinical Nurse Lead
Wellspect Healthcare

Lær mere om Navina Fecal Incontinence Insert

Emne: SikrerSelvstændighed