Produktchefen der for alvor har taget de bæredygtige briller på

Forfatter Stine Elkaer, 24-1-2023

Den nordiske produktchef Pär Ottosson har været en del af Wellspect i mere end 20 år. Med årene er bæredygtighed begyndt at fylde mere i privaten, men i særdeleshed også på jobbet, og det glæder produktchefen, som elsker at se virksomheden udvikle sig.

otto

Engang stod han selv med produkterne i hånden ude hos patienterne, der havde brug for hjælp og støtte til at klare sine toiletbesøg. Nu sidder han omgivet af produktprøver på kontoret i Mölndal som produktchef og ser til, at hele det nordiske marked følger den centrale linje og det visuelle udtryk, hvad angår alle Wellspects produkter.

Den 54-årige sygeplejerske Pär Ottosson har i mere end 20 år været en del af Wellspect - først som sælger, som terapispecialist, som Navina-specialist og siden 2018 som produktchef for Norden.

-    Som produktchef er jeg ansvarlig for både urologi og entereologi. Jeg ser til, at produkt-budskabet og den visuelle identitet bliver det rigtige og det samme i hele Norden, hvad angår kampagner, markedsmateriale og meget mere. Og så har jeg kontakt med hele det nordiske team - i særdeleshed salgsorganisationerne, forklarer Pär, der i korridoren altid omtales som “Otto”.

Og selvom Otto godt kan savne den direkte kontakt med brugere og kunder, han havde først som sygeplejerske og siden som sælger, så synes han, at jobbet som produktchef er spændende og udfordrende. Og han snupper gerne muligheden til at følge med sælgerne ud, så han ved, hvad der sker “ude i virkeligheden”.

Kundekontakten er en meget vigtig del af mit arbejde. Jeg har brug for den direkte kontakt med kunderne for at vide, hvad de møder af udfordringer og spørgsmål. Så jeg også holder mig opdateret på, hvad der sker helt ude ved sundhedspersonalet og ved patienterne. Så kan jeg i mit arbejde anpasse mig bedre, når jeg ved, hvordan snakken går derude.

Ansvaret for bæredygtighed

Som produktchef er Pär Ottosson også den nordiske sustainability champion – altså den ansvarlige for bæredygtighed. Det ansvar falder egentligt den 54-årige svensker ret naturligt, fortæller han.

Det bliver vigtigere og vigtigere for mig og fylder mere i mit liv, som årene går. Jeg tænker egentligt på bæredygtighed i mange aspekter af mit liv - både derhjemme og her på Wellspect Frem for alt, når det ser ud, som det gør i dag med el-priserne for eksempel.

-    Affaldssorttering er jo også en del af hverdagen for de fleste. Men madsvind synes jeg er særligy vigtigt. Når man handler og laver mad, skal man bruge alting, så man ikke smider halvdelen ud. At man tænker en ekstra gang på hele madprocessen, det er noget, jeg selv tænker meget over.

Samtidigt er Otto også glad for muligheden for en tjenestebil, der kører på el, så han også kan tage det miljøvenlige valg på vejen til og fra jobbet i Mölndal.

For bæredygtighed på jobbet er mindst lige så vigtigt. For Otto er fremtidens medicinalbranche fuld af fokus på bæredygtig, og han er glad og stolt over, at Wellspect går forrest i den kamp.

-    Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at vores branche har fokus på miljøet med tanke på, at vi arbejder med produkter, der i dag er afhængige af fossile materialer. Vi har et ansvar for at forsøge at finde materiale for vores produkter, som er så bæredygtige så muligt og påvirker miljøet så lidt som overhovedet muligt, siger Otto og fortsætter:

 Fordi vores produkter bliver brugt inde i folks kroppe, så kan de jo ikke genbruges, og netop derfor er det vigtigt, at der bliver så lille et udslip som muligt.

Svanen, som nu pynter på LoFric-æskerne

Generelt mener produktchefen, at han de seneste 10-15 år virkelig har mærket hvor meget fokus, der er kommet på netop en grønnere medicinalindustri, og derfor er han stolt over, at man siden april har kunnet se Svanemærket pryde LoFric-katetrenes æsker.

Vi skal være stolte over, at vores katetre har fået Svanemærket. Vi er de første med et hydrofilt engangskateter, der har fået Svanemærket, og at vi hos Wellspect opfylder disse hårde kriterier, viser jo også, at vi arbejder med miljø og bæredygtighed i den rigtige retning.

Han synes, det er spændende, når produkterne bliver optimeret, eller når nye produkter ruller ind på markedet, især det at se hvordan produkterne bliver taget imod af både sundhedspersonale og brugere. Især fordi Otto selv tror så meget på Wellspects produkter.

Det er derfor, at jeg har været i det her firma i 20 år. Det er fordi, at jeg virkelig tror på, at vores produkter er de bedste, og at vi fører vores produkter fremad. Jeg ville aldrig kunne arbejde med et produkt, jeg ikke selv troede på. Det går jo ikke, slår han fast.

Læs mere om vores vision om at blive klimaneutrale i år 2045